Zonnebanklampen v.a. 7,99 - Tropicsun

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Zonnebanklampen v.a. 7,99

Verkoop
Bel voor advies en uw lampenprijs, 0485-750692

ZONNEBANKLAMPEN te koop in onze studio v.a. 7,99 p.s.

Gemiddelde prijzen in Euro:
0,7% uva/uvb verhouding 7,99
1,0% uva/uvb verhouding ong. 9,-
1,3%-1,6% uva/uvb verhouding ong. 11-12,50
1,9%-2,2% uva/uvb verhouding ong. 13,95

Met deze informatie kunt u beter een goede keuze maken:

Zijn uw bruiningslampen werkelijk op?, u kunt ze altijd gratis door laten meten in onze studio. Wij weten dan welke zonnebanklamp en type u heeft en kunnen u vertellen of hij op is of evt. nog een aantal jaartjes mee kan. Als de lamp op zou zijn, kunnen we u aan de hand van het oude merk en type een juist advies geven. De te meten bruiningslamp mag overigens niet stuk zijn, maar moet nog branden.

Alle lampen zijn snelbruinlampen, dus ook de standaard (lichte 0,7) lamp. Verkopers maken hier misbruik van en verkopen een lichte lamp voor een te hoge prijs en met een slecht resultaat. Wij weten dat als iemand ons een snelbruinlamp vraagt, deze niet de 0,7 en 1,1 lamp bedoelt, maar een pittigere 1,3 of zelfs 2,2 bruiningslamp.

Je kunt dit niet helemaal op deze manier vergelijken, want tussen de merken onderling is er veel verschil in sterkte bij dezelfde aanduiding, ook het gebruikte glas heeft veel invloed.
Zo zou een 1,3 bruiningslamp van het ene merk met speciaal glas sterker kunnen zijn dan een 2,2 met normaal glas van een ander merk.

Wij weten dat er bruiningslampen tegen scherpe prijzen aangeboden worden die gebruikt zijn.
Koop het liefst uit een volle doos die nog geseald is, anders kunnen uw "goedkope" lampen wel eens erg duur zijn. Ook de levensduur is per merk of zelfs per type verschillend. Laat u goed voorlichten.

Zonnestudios en (nieuwe) prive zonnebanken moeten sinds 2008 voldoen aan de Europese 0.3 norm wetgeving. In zonnestudios mag je niet zonnen als je jonger dan 18 jaar bent en als je huidtype 1 hebt. Ook moeten de zonnebanken voldoen aan de 0.3 norm (maximale sterkte per m2=sterkte zon om 12.00 uur op de evenaar). Voor thuisgebruik mag u alle lampen kopen voor vervanging, maar wordt er uitgegaan van gezond verstand.

ZONNEN GOED OF SLECHT: Als u een gevoelige huid heeft pas dan op voor verbranden, dit is namelijk het ergste wat u uw huid kunt aandoen. In de toekomst kunt u daardoor problemen krijgen met de huid. Vooral verbranding bij kinderen (huid in de groei) blijkt grotere gevolgen te kunnen hebben. In principe kun je aan elke bruiningslamp wennen, maar je zult het rustiger op moeten bouwen als je een zwaardere bruiningslamp neemt.
Te veel zonnen is slecht voor de huid. Maar 1x per week met verstand gebruik maken van de zonnebank, heeft vele voordelen. Vitamine D wordt aangemaakt en draagt bij aan een betere weerstand tegen ziekten. Bij veel mensen helpt het tegen winterdepressie en gaat het ontkalking van de botten tegen. Ook worden veel mensen vrolijker na een "zonnebankje". Ook bouw je bescherming op tegen de echte zon, (pigment en huidverdikking)
zodat je niet meer zo snel verbrand. Je doet dit d.m.v. een kuur,  waarbij je 5 tot 10 x gebruik maakt van de zonnebank. in een tijdsbestek van ong. 3 a 4 weken. Elke zonbeurt wordt de tijd iets verlengd. De zonnebank slaat af na de ingestelde tijd en zo kun je dus veilig zonnen zonder te verbranden.    

Er zijn verschillende typen zonnebanklampen, deze worden door de UVA/UVB verhouding met elkaar vergeleken. Des te hoger het UVA/UVB getal des te meer UVB de lamp geeft. LET OP! Dit kan sneller verbranding geven, maar bij een juiste rustige opbouw geen verbranding, maar wel meer weerstand tegen de zon en meer pigment in de huid,
zodat je bruiner wordt. UVA heb je nodig om aanwezig pigment in de huid te kleuren, UVB heb je nodig om meer pigment op te bouwen. De meest toegepaste lampen hebben UVA/UVB verhoudingen van 0,7   0,9   1,1   1,3   1,5   1,8   2,0   2,2 en er zijn varianten met een reflector. Reflector bruiningslampen worden gebruikt bij een slechte spiegel achter de zonnebanklampen of als de bruiningslampen te dicht op elkaar zitten.
Je kunt beter langer onder een lichtere bruiningslamp liggen, dan kort onder een hele pittige. Je huid begint namelijk pas na ong. 8 minuten pigment aan te maken. Douchen na het zonnen stopt het pigmentatieproces, wacht minimaal 45 minuten, voordat u gaat douchen.

Omdat je bij aanschaf heel snel op het "verkeerde been" gezet wordt, bewust of onbewust, kun je bellen (0485-313531) of ons bezoeken op de Grotestraat 88 in Cuijk. Er wordt gekeken welke lamp u had en welke lamp wij dan kunnen aanraden. Ook wordt er gekeken naar uw huidtype, maar vooral naar uw doelstelling: warmte, lekker lang ontspannen of juist kortere
sessies voor snel resultaat. U kunt uw vragen stellen en wij zullen enkele vragen stellen om zo de juiste bruiningslamp voor uw doelstelling uit te zoeken.

Graag tot ziens bij Zonnestudio Tropicsun.

Wij ontvangen o.a. klanten uit Cuijk, Vianen, Beers, Escharen, Grave, Mill, Boxmeer, Malden, Molenhoek, Nijmegen, Hatert, Wanroy, Gennep, Ottersum, Wijchen, St.Agatha, Oeffelt, Beugen, Beuningen, Uden, Mook, Plasmolen, Rijkevoort, Haps, Katwijk, Linden, St. Anthonis, Ledeacker, St. Hubert etc. Disclaimer: Wij trachten de website te voorzien van de juiste informatie. Mocht u onjuiste informatie vinden laat het ons weten. Tijdens wissel van akties en prijzen kunnen er onjuistheden optreden. Producten die op 0,- staan, worden niet voor 0,- euro verkocht, maar worden nog aangepast of u kunt bellen voor uw speciale prijs. Akties hebben een begin en eind datum die door ons bepaald word en elk moment kan wijzigen. Bij aktieprijzen geldt 1 product per persoon.
"Tropic Sun" Grotestraat 88 * 5431 DM  CUIJK * Tel: 0485-750692 * www.tropicsun.nlTerug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu